2011. szeptember 1., csütörtök

Első bejegyzésként mit is írhatnék mást, mint azokat az okokat, amelyek blog-írásra késztettek.
Véleményem szerint egy weblap, amely egy közösség életéről hivatott tájékoztatni nem alkalmas mindenkit érdeklő, hétköznapi témák megbeszélésére, megvitatására. Nem ezért készült. Viszont több irányból is felmerült az igény egy "fórum" létrehozására, ahol kultúrált formában bárki hozzászólhat az adott témához, elmondhatja, kifejtheti véleményét a közösség dolgairól. Nem véletlenül húztam alá a kultúrált kifejezést. Fontosnak tartom, hogy a hozzászólások személyiségi jogokat ne sértsenek, szeretném mellőzni a durva, nyomdafestéket nem tűrő szavakat. Bárki írhat hozzászólást akár névtelenül, akár névvel. Nem ez a fontos. Úgy gondolom, hogy névtelen vélemény is lehet építő jellegű, még ha írója inkognitóban is akar maradni. Viszont ennek ellenőrzése sem egyszerű. A sértő, durva írások mellőzése érdekében a beírt vélemények nem azonnal jelennek meg a blogon, azok először ellenőrzésre kerülnek.
Nem célom a negatív kritikák kiszűrése, ezek is ugyanúgy helyet kapnak majd a vélemények között.  Az írás megjelenésének egyetlen feltétele, hogy annak tartalma személyiségi jogokat nem sértő , kultúrált formában legyen megfogalmazva.
Lehetőségeimhez, időmhöz mérten igyekszem gyakran írni olyan hétköznapi, sok embert érintő témákról, amelyek közvetlenül mindennapjaink részei, és aktualitásuk időszerű. Biztosan olyan dolgokról is szó lesz, amelyek kapcsolódnak a weboldalhoz.
Remélem a blog létrehozásával és a látogatók közreműködésével  újabb fehér foltot színezhetünk ki, újabb lépést tehetünk egy közösség építése felé.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése