2011. szeptember 11., vasárnap

Aerobik 12

Fantasztikus hangulatnak, mozgalmas délutánnak lehettünk tanui Jákon a Művelődési házban megrendezett Aerobik12 rendezvényen. Szinte kimondani is sok, de már 12 éve működik kis falunkban az aerobikcsoport változó létszámmal, és más-más résztvevőkkel. Némethné Takács Krisztina vezetésével lelkes kis csapat kovácsolódott ez idő alatt a sportolni, mozogni vágyó lányokból, asszonyokból. Volt itt mindenféle stílus: klasszikus aerobik, step retro zenére, vérpezsdítő, a terembe latin hangulatot, és temperamentumot csempésző zumba, nyújtó, lazító pilates. A délután fénypontjaként megérkezett körükbe a hatszoros aerobik világbajnok Katus Attila, aki közvetlen, megnyerő személyiségével, fantasztikus humorával, és persze nem utolsó sorban tudásával lenyűgözte a résztvevőket, szervezőket egyaránt. Meglepődve mondta el, hogy ő személy szerint nagyon ritkán lát ekkora lélekszámú településen ilyen szervezett, jól működő, ennyi embert megmozgató rendezvényt. Életmód tanácsokkal látta el a résztvevőket, kiemelte a mozgásnak, mint a betegségek megelőzésének fontosságát, majd ünnepélyesen felvágta az erre a születésnapi alkalmomra elkészített díszes tortát. Ajándékként jáki sajtot, mézet, és templomunkról készült DVD-t kapott, de  külön meglepetés volt számára kedvenc süteménye és kedvenc itala, az elmaradhatatlan bodzaszörp.
A rendezvény vállalkozók és az önkormányzat támogatásával jött létre, sikerét az aerobiknapról készült képek és videók tükrében mérhetjük fel igazán. Aki pedig részt vett a délutáni többórás "edzésen" , az fáradtan, izzadtan, (holnaptól erős izomlázzal küzdve), de élményekkel teli, és mosolyogva tért haza. Jó volt ezt látni. 
Új kezdeményezés, jó szervezés, rengeteg munka, összefogás. Talán a titok "csak"ebben rejlik, s ennyi elég ahhoz, hogy összehozzon egy közösséget.
Egyre többször és egyre bátrabban.

1 megjegyzés:

  1. Nekem még túl friss, közeli az élmény ahhoz, hogy okos és szép mondatokat fogalmazzak róla. De amit már most is elmondhatok: köszönet mindenkinek, aki részt vett egy nagy álom megvalósításában. Akár a segítőként, akár támogatóként, akár családtagként, akár csapattagként. Még egyszer nagyon köszönöm!
    Nné Takács krisztina

    VálaszTörlés